שעון לא מיושר בבית עם אמונות טפלות יכול להיות חוויה מפחידה מאוד עבור האנשים שגרים בבית. התושבים לא יודעים מה לעשות ולכן הם מרגישים שמשהו לא בסדר בבית שלהם.
יש אנשים המאמינים שהשעון ייעצר בחצות, ושהם חייבים לעשות משהו כדי להחזיר את השעון למקומו הנכון. אבל זה לא נכון. לא צריך לתקן שעון שגוי כדי שהלילה יקרה, כי זה פשוט יקרה שוב בבוקר. אותו דבר קורה כל יום ואין סיבה שאף אחד יפחד מזה – כי זה רק שעון ישן רגיל עם כמה חלקים מיותרים שלא נחוצים במהלך הלילה.
חיי היומיום שלנו מלאים באמונות טפלות. חלקם לא רק בלתי מזיקים אלא גם יכולים להשפיע על חיינו. יש אנשים המאמינים שאם תניח שעון לא מיושר על השולחן בבית, יגיע אסון. אמונה זו מבוססת על אמונה טפלה.
שעון לא מיושר בבית יכול לגרום להרבה בעיות לאנשים. ייתכן שהם לא יוכלו לישון בלילה כי הם לא יודעים מתי הם יתעוררו בבוקר או מתי הם יצטרכו לקום בבוקר וללכת לעבודה. זה יכול גם להשפיע על בריאותם, כמו גם על מצבי הרוח, הפרודוקטיביות ואיכות החיים הכללית שלהם.
אמונות טפלות יפניות
ביפן יש הרבה אמונות טפלות, כמו האמונה בטקס התה היפני. יש גם אמונות טפלות כמו זו של “שלושת הסמוראים”.
מאמינים ששלושת הסמוראים מביאים מזל טוב לאדם אם הם מבקרים את קבריהם באותו יום מדי שנה. הם מייצגים סמל חיובי למזל טוב ואריכות ימים. הם גם מייצגים כוח ואומץ כאשר הם מתמודדים עם אתגרים. אם שלושת האנשים האלה יבקרו את קברם ביום זה, הם יהיו מרוצים מחייהם ולא יהיו להם בעיות בחיים.
האמונות הטפלות הנפוצות ביותר ביפן הן על מתים, רוחות רפאים ודברים אחרים. הוא האמין שאם אתה יכול לתפוס רוח במו ידיהם, זה יהיה בטוח.
ביפן יש הרבה אמונות טפלות. אמונות טפלות אלו אינן בהכרח מזיקות ויש אנשים שמאמינים בהן. כמה מהפופולריים שבהם הם:
1) האמונה שצריך לשטוף ידיים לפני אכילת מזון או שתיית מים.
2) האמונה שאסור לאכול אורז עם הידיים כי זה רע לך.
3) האמונה שזה רע לכתוב על נייר בידיים חשופות.
4) האמונה שכאשר אתה זורק משהו לאש, הוא יחזור לחיים מאוחר יותר כתוצאה מהפעולה הזו.
5) האמונה שאם מישהו ימות, הוא יחזור לחיים ויוולד מחדש כאדם אחר אם היה בחיים בזמן מותו (זה קורה בפולקלור היפני). הסיבה לכך: כאשר מישהו מת, הנשמה שלו הולכת למקום אחר וחוזרת לכדור הארץ כאשר הוא מת במשך זמן רב (כגון 500 שנה).
אמונות טפלות יפניות הן חלק נפוץ בתרבות היפנית. הם משמשים לעתים קרובות כדי להסביר את המשמעות של אירועים או מצבים מסוימים בחברה היפנית.