אמונה טפלה בסכינים היא אמונה רווחת שאין להשתמש בסכינים מסוימים לחיתוך או בישול. אמונה טפלה בסכין היא האמונה שלכמה חפצים יש כוחות מיוחדים ויכולים להשפיע על גורל האדם. אמונה זו רווחת בעיקר במזרח אירופה ובאסיה.סכינים מקושרות לרוב לרוע, לדם ולרצח. זה גורם לאנשים לפחד מסכינים ולשייך אותם למזל רע. בעוד שחלק מהאנשים מאמינים באמונה תפלה זו כנכונה, אחרים אינם רואים בה אמונה תפלה אלא כנורמה תרבותית.
בעוד שחלק מהאנשים עשויים לחשוב שזו רק נורמה תרבותית, ישנם אנשים אחרים שהושפעו מהאמונה הטפלה בסכין בחייהם. אנשים שאיבדו את יקיריהם עקב תאונות הקשורות לסכין מאמינים שהסכין לא הייתה הסיבה למות יקירם אלא נגרמה בגלל הפחד שלהם מסכינים.
סכינים הם אחד הכלים החשובים ביותר בכל מטבח. עם זאת, בתרבויות רבות יש אמונות טפלות לגבי אילו סוגי סכינים כדאי להשתמש ובאילו גרועים לשימוש. סכינים נתפסות לרוב ככלי שיכול לגרום נזק או מוות, אך ישנם גם סיפורים על סכינים המצילות חיים. אומרים שאם משתמשים בסכין לתמיד, היא תביא מזל טוב לבעליה.
סכינים הם רכוש יקר מאוד בתרבויות רבות, והם שימשו להרוג ולספק מזון במשך מאות שנים. ניתן לראות בסכין גם סמל לעוצמה, חוזק והגנה. עם זאת, הסכין נקשרה גם לשחיטת בעלי חיים למאכל או להקרבה, מה שהוביל לרעיון שסכינים הם מזל רע.
יש הסבורים שאסור להשתמש בסכין עם קצה משונן כי זה יחתוך את היד שלך בעוד אחרים מאמינים שאסור להשתמש בסכין עם קצה כי זה עלול לחתוך את היד של האדם שאתה מבשל עבורו.
בעוד שחלק מהאנשים עשויים למצוא אמונה טפלה זו כנושא מעניין לחקור, ייתכן שרוב האנשים לא יתעניינו בה כי הם לא מאמינים בה.
סכין ומלח מתחת לכרית
בעידן זה, זו לא רק אמונה טפלה שאנו שומרים סכין ומלח מתחת לכריות שלנו כדי להדוף חלומות רעים. זו גם דרך להרחיק את הרוע.
זוהי אמונה טפלה שנמצאת בדרך כלל בתרבויות רבות ברחבי העולם. הרעיון מאחורי האמונה הטפלה הזו הוא שאם תניח סכין מתחת לכרית, היא תחתוך לך את החלומות וימנע ממך לישון טוב. יש אנשים שגם מאמינים שאם תשימו מלח על הכרית, זה יהפוך את החלומות למתוקים יותר.
ייתכן שהאמונה הטפלה הזו מקורה ברעיון לשים משהו חד מתחת לכרית כדי למנוע סיוטים. האמונה של לשים משהו חד מתחת לראש של אדם קיימת כבר מאות שנים ושימשה על ידי רופאים כדי לעזור לרפא אנשים עם נדודי שינה והפרעות שינה אחרות.
הסיפור של הסכין והמלח מתחת לכרית סופר בווריאציות רבות ושונות. יש האומרים שמדובר בסיפור אזהרה על אלימות נגד נשים, בעוד שאחרים רואים בו דוגמה לאופן שבו אנשים לא צריכים לנקום באויביהם.